Novice

model plachetnice 5.5.2015
thumbnail

Téměř 20 let starý model plachetnice, který jsme se sestrou kdysi dostali od babičky a i bez RC řízení jsme se s ním neskutečně vyblbli. Teď ji ve volných chvílích restauruji, vyvažuji, přidávám RC vnitřnosti a učím se ji řídit.

Trup je vyroben z jakéhosi pochybného plastu, který se vyznačuje tím, že na něm nedrží snad žádné lepidlo, k řízení používám dvě serva - jedno obyčejné na kormidlo a jedno silné s kovovými vnitřnostmi na otěže hlavní plachty a teď nově i kosatky (bez ní se špatně křižovalo).

Výrobce se mi bohužel vygooglit nepodařilo, ale zřejmě se vyráběla v několika barevných variantách, protože čas od času na webu nebo na závodech někoho s Novicí potkám a dvě stejně barevné jsem ještě neviděl.


18.5.2015

Galerie I

Poprvé s novou zátěží na kýlu.

Galerie I
Galerie I
Galerie I
Galerie I
Galerie I
Galerie I
Záchranná akce
Záchranná akce
Záchranná akce

7.11.2016

Šeberák 10/2016

Po dlouhé době jsem Novici opět vytáhl na vodu, konkrétně na Šeberák. Bohužel mi dost daleko od břehu přestal foukat vítr, takže musela nastoupit Klokla a při strkání ke břehu loď málem potopila (uvnitř bylo vody až k palubě, nechápu, že se držela nad hladinou). Usoudil jsem, že to bude chtít nějakou speciální hákovací radlici, aby se plachetnice daly zachraňovat i nedestruktivně.

Ze samotné záchrany fotky nemám, měl jsem plné ruce řízení, tak jen pár podzimních momentek.

Šeberák 10/2016
Šeberák 10/2016